Spagyriek

Uit deze alchemistische grondgedachte is een natuurgeneeswijze voortgekomen die de naam Spagyriek draagt. Het woord Spagyriek verwijst naar het productieproces dat gekenmerkt wordt door het ‘scheiden’, ‘zuiveren’ en ‘samenvoegen’ van de bestanddelen van een medicinale plant, waardoor een krachtige essence ontstaat. Giftige bestanddelen worden geëlimineerd gedurende de bereiding.
De grondgedachte bij Spagyriek is dat in de natuur alles te vinden is dat de mens voor zijn heelwording nodig heeft. Het effect ervan is gebaseerd op het alchemistische concept van transformatie. Dat wil zeggen dat de behandeling zich eerder richt op het overstijgen van een klacht dan op het bestrijden van een klacht. Spagyriek biedt een holistische benadering voor het welzijn van de mens. Zij richt zich zowel op het lichaam (fysieke component van ons wezen) als de ziel (emotionele component) en de geest (mentaal-spirituele component). Spagyrische middelen bieden ons een harmonieuze synergie van fytotherapie (kruidengeneeskunde), homeopathie, aromatherapie en mineralen-therapie.

Op dit moment bestaan er 100 essences, waarvan de effecten uitvoerig zijn beschreven [1,2]. Ieder jaar komen er één of twee essences bij. Het is mogelijk om essences samen te voegen, waardoor er een samengesteld complex ontstaat. Iedere essence heeft een nummer (1 tot en met 100) en daarmee wordt een belangrijk verband met het periodiek systeem der chemische elementen en de numerologie zichtbaar. De energie van woorden, getallen en elementen resoneert in de essences, omdat alles in de kosmos met alles samenhangt. Hiervan kan gebruik worden gemaakt bij de toepassing van Spagyriek
Er bestaat een naslagwerk waarin samenstellingen staan voor lichamelijke en mentaal-emotionele of spirituele en energetische toepassingen. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke samenstelling te kiezen, bijvoorbeeld op grond van geboortedatum, voornaam, of testmethodes zoals bioresonantie en spiertesten.

Wat is het effect van Spagyriek? Dat wil ik graag met een symbolisch verhaal uitleggen. Alchemie heeft altijd van symboliek gebruik gemaakt, omdat het een universele taal is die we herkennen omdat het ons innerlijk proces beschrijft.
Stel: je hebt hoofdpijn. Je hebt dat wel vaker en je hebt geleerd dat paracetamol goed helpt. De hoofdpijn verdwijnt. Maar niet voor lang. Want de volgende dag heb je het weer, en de dag daarna opnieuw. Dan besluit je Spagyriek te nemen. Je bezoekt een therapeut en laat een persoonlijk complex samenstellen en vol verwachting begin je de druppels dagelijks in te nemen…

http://www.alternatievegeneeswijzen-info.nl