Behandelwijzen

Orthomoleculaire geneeskunde

Het blijkt, ook voor een gezond persoon, helaas niet zo gemakkelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te  consumeren. Het kan het wenselijk zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Soms is het raadzaam te onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld “regulier” in bloed, speeksel, urine of ontlasting gemeten worden.  Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en ouderdomsdiabetes.

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde wordt ook wel fytotherapie genoemd, waarbij het woord fytotherapie is afgeleid van de Griekse woorden phyton, dat plant betekent, en therapeia, dat voor geneeskundige behandeling staat. De kruidengeneeskunde kan dus omschreven worden als het behandelen van gezondheidsklachten  met plantaardige middelen. Ik adviseer uitsluitend wetenschappelijk, humaan onderbouwde kruiden.

Natuurgeneeskunde –bestaat uit een breed scala aan leefstijlinterventies zoals adviezen over o.a. voeding en dieet, beweging, ontspanning, ademtherapie, ontgiften en vasten, zo nodig ondersteund door fytotherapie en suppletie van vitaminen en mineralen, bedoeld om het zelfherstellend vermogen te bevorderen.

 

Klassieke homeopathie

Genezing bevorderen door toediening van zeer sterk verdunde stoffen. Oorspronkelijk ziekmakende stoffen kunnen in verdunde staat (potentiëringen) het organisme prikkelen tot gezondheid. Hahnemann noemde het ‘Similia Similibus Curentur’: Het gelijke kan het gelijksoortige genezen. Met klassieke homeopathie wordt de homeopathie bedoeld, zoals deze oorspronkelijk door Hahnemann ontwikkeld is. Homeopathie kan over het algemeen succesvol worden toegepast, zolang de ziekte of de klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn. Wanneer er dus nog geen onomkeerbare weefselbeschadiging heeft plaats gevonden. Homeopathie is er voor jong en oud.

Healthy-ageing

Voor meer energie, minder stress, een jonge uitstraling en een beter geheugen. Healthy-ageing staat voor het vertragen of zelfs het omkeren van het  verouderingsproces. In wetenschappelijke kringen wordt de cumulatieve schade door vrije radicalen, ook wel oxidatieve stress genoemd, gezien als een van de belangrijkste redenen van veroudering. Door onder andere een gerichte toediening van  voedingssupplementen kunnen we dit proces een halt  toeroepen en een zichtbare of voelbare verjonging teweegbrengen.

 

Body Vitaliteit Scan

Wat zou het fijn zijn om in één oogopslag te kunnen zien waar de zwakke plekken voor onze gezondheid zich bevinden.  Dat kan nu!  Via een spectaculaire, recente vorm van Bioresonantie die een eventuele disbalans in een zo vroeg mogelijk stadium in kaart brengt. Bioresonantie NLS/ spectraal analyse biedt een vrij volledig inzicht, in mogelijke energetische oorzaken en achtergronden van gezondheidsproblemen. Met Body-Vitaliteit( NLS ) spectraal analyse, maken we eerst een energetische gezondheid- en vitaliteitsscan. Daarna combineren we dit eventueel met een Bioresonantie herstelprogramma dat eraan bijdraagt dat de balans in uw lichaam herstelt.

 

Voedingsadviezen & voedingsbewustzijn

Meer inzicht krijgen in je voeding, hoe en wat kies je in de winkel of supermarkt, waar let je op? ik kan je meer inzicht geven over de ingredienten in je voedsel en de invloed daarvan op je algehele gezondheid, dit als onderdeel van een consult in mijn praktijk.